Nedjelja, 12. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kako se premorena žena osvetila mužu koji je cijeli dan ležao na kauču

Ako postoji jedna stvar koja će ujediniti sve ljude po pitanju rodnih stereotipa onda je to ovo: Muškarci se potpuno izgube čim zakorače u trgovinu. Blogerica Karen Alpert, s popularnog bloga Baby Sideburns, to sve jako dobro zna.

Karen Alpert je pronašla savršen način da zagorča život suprugu koji je po čitave dane ležao na kauču dok je ona sama obavljala sve kućne poslove. Kad joj je već bila ‘puna kapa svega’ odlučila mu se osvetiti.

Na svom je Facebook profilu “Baby Sideburns” objavila popis namirnica koje je njen suprug trebao kupiti u trgovini. “Moj muž je ležao na kauču cijelo jutro dok ja obavljam toliko stvari”, napisala je svojim obožavateljima na Facebooku.

Ništa ne bi bilo neuobičajeno da nije riječ o namirnicama koje zapravo ne postoje. Jer mnogim muškarcima, čast iznimkama, problem je kupiti i ono što koriste svakodnevno. “Tako me naljutio da sam ga poslala u trgovinu s posebnim popisom što treba kupiti u trgovini. I da, isključila sam zvono na mobitelu”, napisala je Karen.

Njen suprug je morao kupiti: Mlijeko s 3% mliječne masti, jagode bez sjemenki, humus bez masnoća, pšenične krekere (one u plavoj kutiji), nekiselo vrhnje, dijetalno-dijetnu kolu (za ovo ćeš morati pitati nekoga jer je to relativno novo), odležani sir i organski Pop tartsi.

Svojim popisom blogerica je oduševila mnoge žene. “Stvar je u tome da me suprug zove bez obzira na to po što ga pošaljem, svaki put”, napisala je jedna žena dok je druga komentarisala “kako ona ne bi mogla biti toliko zlobna, ali da je smiješno”. (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,