Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kafić unikatnog naziva iz Valjeva razbjesnio lokalne advokate

Preuzmite sliku

Kafić koji se nalazi prekoputa Višeg suda u Valjevu u Srbiji simbolično nosi naziv “Kod lažnog svjedoka”, a čini se da se ime nije dopalo lokalnim advokatima koji traže da se promijeni.

U Valjevu ugostiteljski objekat koji se nalazi prekoputa Višeg suda nosi prilično jedinstven naziv – “Kod lažnog svjedoka”, a zbog kojeg bi vlasnik mogao biti u problemima. Dok je jasno na šta naziv aludira, i na fasadi samog kafića iscrtan je čekić na kojem je ispisano ime objekta.

Kako prenosi portal Kolubarske.rs lokalnim advokatima je ovakav naziv zasmetao te su pokrenuli postupak promjene imena.

Osam advokata je prema njihovim saznanjima podnijelo Državnom pravobranilaštvu – Odjeljenje u Valjevu, inicijativu da se pokrene postupak promjene poslovnog imena ugostiteljskog objekta.

Nakon razmatranja podnijete inicijative vlasniku objekta “Kod lažnog svjedoka” je u septembru prošle godine dostavljena opomena pred pokretanje postupka, a u “cilju eventualnog mirnog rješenja postupka”.Prenose da je medijima u odgovoru iz Državnog pravobranilaštva potvrđeno da vlasnik još nije postupio po dostavljenoj opomeni, a “tužba još uvijek nije predata Privrednom sudu u Valjevu”.

Vlasnik kafića “Kod lažnog svedoka” Lazar Marjanović kazao je da neće mijenjati naziv niti će izbaciti “lažni” iz naziva. Kazao je i da mu nije jasno zbog čega to od njega traži te naglasio da je njegova ugostiteljska radnja “Kod lažnog svjedoka” pod tim nazivom registrovana u Agenciji za privredne registre.

Napomenuo je da nije imao namjeru da bilo koga povrijedi ili uvrijedi te da je jednostavno riječ o humoru i marketinškom potezu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,