Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hotel s 0 zvjezdica u kojoj sobe nemaju prozora, vrata ni krova

Preuzmite sliku

Null Stern hotel djelo je konceptualnih umjetnika Franka i Patrika Riklina kojem je glavni cilj bio upoznati ljude s prirodnim ljepotama švicarskih Alpa, ali na jedan posve drugačiji način.

U direktnom prijevodu Null Stern je zapravo hotel s 0 zvjezdica u kojem sobe nemaju ni prozora, vrata ili krova. Kada se ovaj hotel „otvorio“ u 2016. godini imao je nekoliko soba na raspolaganju poput apartmana Schwendi, Stump i Burst koje su se nalazile na otprilike 1200 metara nadmorske visine u kantonu St. Gallen.

  • Sobe su zapravo bile vrlo fleksibilan opis za izgrađena postolja s bračnim krevetom i pripadajućim noćnim ormarićima usred planinske divljine. U njihovoj neposrednoj blizini nalazila se koliba s toaletom koji su gosti mogli koristiti, ali i butler koji je zadovoljavao zahtjeve gostiju.

  • Za ovu pustolovinu  postojala je i ogromna lista čekanja. Null Stern hotel trenutno ne posluje, ali se za ovo ljeto priprema svojevrsni spin-off hotel sa sobama bez krova i zidova koji će obuhvatiti još veći broj lokacija u Švicarskoj po imenu Zero Real Estate. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,