Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fantastični snimci: Evo kako izgleda radni dan pilota iz Dubaija (FOTO)

Dubai1
Preuzmite sliku

Riješen da dočara svoj posao, kapetan počeo da dokumentuje “dnevnu rutinu”

Dubai1

Većina ljudi sretno je kada vidi nebo kroz prozor svoje kancelarije, a kamoli da bude u njoj. Ali Karim Nafani, pilot i fotograf, može da vidi cio svijet pogledom kroz prozor svog “oficce”-a!

Riješen da dočara realnost pilota počeo je da dokumentuje svoju “dnevnu rutinu” i napravio fascinantnu galeriju. Sada u arhivi ima stotine nadrealnih slika, koje je pojačao specijalnim efektima pomoću Photoshopa. Kako izgleda radni dan na 12.000 metara pogledajte u galeriji, kao i na portalu Karima Nafanija.

– Jedini problem je, kada je malo zagušljivo, a ne mogu da otvorim prozor, kao svaki normalan kancelarijski radnik. Dobrodošli u moju svakodnevnu kancelariju – kaže ovaj pilot za Daily mail.

Svoje slike sređuje specijalnom tehnikom koju naziva “ekspozicijom”. On postavlja DSLR kameru koja okida sa tri strane istovremeno, dok ih Karim kasnije spaja u panoramsku sliku. Kao rezultat dobio je efekat ulja na platnu. Međutim, Karim se ovim nije zadovoljio pa se bavi penjanjem po vrhovima zgrada i slika panoramu sa velike visine. (Kurir-info.rs)

{igallery id=”2814” cid=”322” pid=”1” type=”classic” children=”0” showmenu=”1” tags=”” limit=”10”}

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: