Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Evo zbog čega nikada nismo vidjeli fotografiju trudne kraljice Elizabete II.

Preuzmite sliku

Ljude širom svijeta intrigiraju kraljevske trudnoće, ali nikada nismo imali prilike vidjeti fotografije kraljice Elizabete II. na kojima se vidi trudnički trbuščić.

Kraljica je rodila četvero djece. Charles i Anne rođeni su prije nego što je stupila na prijestolje, Andrew 1960., a Edward 1964. godine.

Neki obožavatelji kraljevske obitelji primijetili su da je Elizabeta II. samo jednom fotografirana u trudnoći, ali njen trbuh nije bio vidljiv. Odgovor na pitanje zašto leži u činjenici da je u to vrijeme bio tabu vidjeti trudnicu u javnosti, piše Indy100. U izvješću New York Timesa 1948. Buckinghamska palača objavila je priopćenje u kojem je pisalo: “Njezino Kraljevsko Visočanstvo princeza Elizabeta neće preuzimati javne angažmane nakon kraja juna.”

Tadašnja princeza pet mjeseci kasnije rodila je sadašnjeg kralja Charlesa III. Kraljica svoju djecu nije predstavila javnosti na stepenicama bolnice nakon njihova rođenja, što je danas tradicija kraljevskih roditelja, uključujući princezu Dianu i Kate Middleton. Zašto? Princ William bio je prvi nasljednik koji je rođen u bolnici.

Možda je najzanimljivije to što kraljica Elizabeta nije podnosila riječ “trudnoća”. Prema izvoru iz kraljevske palače, taj termin je smatrala vulgarnim, piše US Weekly. Razgovore o trudnoći nije izbjegavala, ali umjesto da koristi tu riječ, kraljica se trudnicama obraćala “na primjereniji način”, dodao je neimenovani izvor 2018. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,