Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako da uz malu svotu novca proputujete Evropom

Preuzmite sliku

Koji je najbolji način za putovanje Evropom? Pa, ako to uključuje odsjedanje u cool domovima, ne plaćajući ništa za boravak i upoznavanje novih krznenih prijatelja, onda je to svakako pet sitting.

Pett siting je čuvanje kućnih ljubimaca, dok njihovi vlasnici nisu u gradu. Vi za to vrijeme spavate u njihovom stanu, hranite, šetate i pravite društvo njihovim ljubimcima. Na vama je samo da platite put do određenog grada, a tamo vam je sve omogućeno.

Sve funkcionište po principu društvenih mreža. Napravite profil, pronađete ljude koji su oglasili da u određenem periodu traže čuvare za svog ljubimca (u 95 posto slučajeva psa ili mačku). Pročitate njihove recenzije od prethodnih saradnika (kao što oni mogu da pročitaju vaše) i ako se dogovorite, za cijenu autobuske ili avionske karte provedete sedam do deset dana u nekom evropskom gradu.

Primjer “pet sitting through Europe” putovanja dali su dvoje Tiktokera, koji su cijelo ljeto iskoristili da proputuju sa najminimalnijim troškovima.

@nomadsandpawpads

Start of our journey all the way up to the present! We’ve saved a ridiculous amount of money over the last 9 months by pet sitting and traveled to places we could’ve never traveled to before. The pets have been incredible and the community we’ve found is amazing! We still can’t believe more people don’t know about this!! #budgettravel #travel #fypシ #trustedhousesitters #lifehacks #petsitter

♬ Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) – ABBA

Stan dakle ne plaćate, a pod pretpostavkom da volite životinje, družite se sa krzeninim prijateljima. Ovo je dobar način i da putujete sa svojim ljubimcem, jer postoje i opcije da nađete domaćine kojima ne smeta da dovedete svog.

Sa druge strane, ovo je idelaan način da promijenite ustaljena pravila putovanja. Sa stalnim ljetovanjima tamo – vamo, posjetama standardnih historijsikijh i kulturnih spomenika, ovo je prilika da skrenete sa utabanog puta i vidite neke stvari koje vam ne bi pale na pamet, prenosi Citymagazin.rs.

Također, u današnje vrijeme sa „remote“ zaposlenjem, ne morate da čekate godišnji odmor za ovakav poduhvat. Dovoljno je da odradite to što imate od 9 do 5 na laptopu na kauču neke svjetske metropole, a onda možete da uživate u Parizu, Londonu ili Stokholmu sa psom na povodcu naravno.

Trustedhousesitters.com, nomador.com, rover.com, samo su neke od aplikacija koje vam prepročujemo da skinete i da krenete put Evrope.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje