Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako da prevarite mozak kada vam se ide u tolalet, a nigdje ga u blizini nema

Preuzmite sliku

Primarne ljudske potrebe morju biti zadovoljene, ali sigurno vam se mnogo puta u životu desilo da situacija i okolnosti iziskuje da ih odložite.

Svima nam se, makar nekoliko puta, dogodila situacija kada smo osjećali nevjerovatnu potrebu za pražnjenjem bešike, ali toaleta ni na vidiku, ni u najavi. Međutim, da li ste znali da možete da prevarite vaš organizam i nakratko odlutate mislima na neke vrelije teme?

U nizu tjelesnih prevara koje možete iskoristi u “kritičnim” situacijama, ova je jedna koju ćete primjeniti kada imate očajničku potrebu za toaletom. Jednostavno dopustite mislima da se fokusiraju na seksualna zadovoljstva. Ovo će pomoći i dati signal vašem mozgu da popusti s pritiskom na bešiku. Ko bi rekao da sekusalno uzbuđenje može biti djelotvorno u hitnim slučajevima?

  • Još jedan besplatan “lijek” na listi za slobodnu upotrebu kod zubobolje, zapušenog nosa i nemira, jeste crni luk. Ostavite crni luk pored kreveta i riješit ćete se, makar djelimično, navedenih tegoba. Ako osjećate vrtoglavicu dok ležite u krevetu, preporučuje se da jednu nogu spustite na pod. Dakle, samo postavite stpalo na tlo i vrtoglavica bi trebalo da bude blaža ako ne nestane u potpunosti. Ovo će vašem mozgu pomoći da uspostavi balans.

    Ukoliko vas muči nesanica, pokušajte sa dubokim udisajem, a onda polako ispuštajte vazduh. Ponavljajte proces neko vrijeme, i uplovit ćete u carstvo snova osim ako nemate neki veći zdravstveni problem sa insomnijom. Ne možete zaustaviti svrab od ujeda insekta? Pokušajte da na mesto uboda nanesete malo dezodoransa.

  • Naročito tinejdžeri imaju problem s bubuljicama i aknama, a pokazalo se kao djelotvorno, da nakon tuširanja mlakom vodom, obavezno umijete lice hladnom. Hladna voda će zatvoriti pore i sprečiti ulazak prljavštine i mikroba u kožu. I još jedan lijek protiv nesanice. Pokušajte minuta pred spavanje da što brže trepćete. Ovaj savjet je zlata vrijedan za učenike i studente. Ukoliko želite da zapamtite neku informaciju, pročitajte je neposredno pred spavanje, ujutru ćete je znati napamet. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,