Srijeda, 21. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Cijeli grad bolesnoj djeci šalje poruke za laku noć (FOTO)

Djeca u jednoj bolnici u Providenceu, u američkoj državi Rhode Island, svake večeri se okupljaju kako bi uživala u svijetlećim porukama koje im za laku noć šalju neznanci iz visokih zgrada i sa obala rijeke.

Gest koji je prije šest godina počeo jednim znakom, postao je svjetlosni spektakl na rijeci Providence, veoma iščekivani ritual u Dječijoj bolnici Hasbro.

Tokom jedne minute svake večeri u 20.30 sati, nevidljivi stranci bolesnoj djeci požele laku noć paleći i gaseći svjetla na oblakoderima, hotelima, remorkerima, jahting klubu i patrolnim kolima i čamcima policije.

“Posebno je kada znaš da će ljudi koje čak i ne znaš odvojiti vrijeme da upale svjetla“, rekla je 13-godišnja Olivia Stephenson, koja je od juna tri puta primljena u bolnicu pošto joj je dijagnostifikovan lupus, prenosi N1.

Da bi im zahvalila, Olivia svojom baterijskom lampom s prozora bolnice odgovara sa dva bljeska, što znači “Hvala!”.

“Tako je lijepo vidjeti iskren osmijeh na njenom licu, poslije toliko vremena. Potpuno razvedri djecu, a čak u stvari ne košta ništa”, rekla je Olivijina majka.

Neki od većih hotela duž rijeka su instalirali stalne signale koji automatski šalju svjetlosne poruke u 20.30, ali većina to radi ručnim lampama.

Jedna grupa dobrovoljaca se svake večeri okuplja blizu vrha 28-spratne poslovne zgrade kako bi poslali svijetleću poruku, a najdalji signal dolazi iz crkve tri kilometra niz rijeku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,