Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Amidža im u nasljedstvo ostavio običnu garažu: Unutra su pronašli nešto što ih je učinilo milionerima

Preuzmite sliku

Kada je Haroldov unuk otvorio garažu, otkrio je da je pokojni amidža bio strastveni kolekcionar automobila, a pred njim se našlo nešto što nije mogao ni da zamisli…

Izgubiti bliskog rođaka nije lako, ali takvi tužni događaji ponekada mogu da imaju potpuno neočekivan ishod, što se prije desetak godina dogodilo jednoj porodici iz Newcastlea. Kada je amidža preminuo, među njegovom zoastavštinom se našla i jedna prašnjava garaža u koju članovi porodice nisu veoma dugo, a neki i nikada, ušli.

Doktor Harold Care je preminuo u proljeće 2007. u 89. godini. Nakon smrti, članovi familije su u njegovoj garaži pronašli veoma nočekivano iznenađenje.

Kada je Haroldov unuk otvorio garažu, otkrio je da je pokojni amidža bio strastveni kolekcionar automobila, a pred njim se našlo nešto što nije mogao ni da zamisli. Dok je ulazio u garažu, pred njim se stvorio stari autombil, prekriven gomilom prašine.

Prilazeći mu, shvatio je da se pred njim nalazi, ni manje ni više nego – Bugatti! I to legendarni Bugatti 57 SC Atalante, jedan od ukupno 43 primjerka koja je francuski proizvođač izradio, za čije postojanje u porodici niko nije znao!

  • Odmah su se dali u potragu za informacijama, da bi otkrili da je Bugatti tokom svog životnog vijeka ima nekoliko vlasnika. Preminuli amidža je automobil kupio 1955. godine, po cijeni od tadašnjih 985 funti. Nakon što su saznali sve o automobilu, odlučili su da ga restauriraju i ponude na prodaju.

    Nisu mogli ni da zamisle da će, nakon amidžine smrti, njegova prašnjava garaža od njih napraviti milionere, budući da su od prodaje Bugattija zaradili – 4 miliona funti.


    Inače, tokom posljednjih godina svog života Harold Care je patio od opsesivno-kompulsivnog poremećaja, zbog čega je sakupljao sve čega je mogao da se dočepa. A budući da je automobile volio cijelog života, njegova garaža bila je puna najrazličitijih mogućih auto-dijelova. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,