Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predstavnici SIK-a Tuzla posjetili ministra za boračka pitanja

MBP-SIK-TUZLA
Preuzmite sliku

Popularno

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zijad Mahmutović danas je u prostorijama Ministarstva u posjetu primio predstvanike najboljeg streljačkog invalidskog kluba u Kantonalnoj ligi u streljaštvu i Državnog prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2012 godinu, Streljačkog invalidskog kluba (SIK) „Tuzla”, i Streljačkog saveza invalidnih lica Tuzlanskog kantona.

MBP-SIK-TUZLAPredstavnici SIK-a su ministra Mahmutovića upoznali sa rezultatima koje je Klub ostvario u proteklom periodu, planiranim aktivnostima, ali i problemima sa kojima se Klub susreće u svom radu.

SIK „Tuzla” je primjer kluba koji ne krije svoje znanje i kojem je sport i rehabilitacija invalidnih lica važniji od rezultata i lične promocije, istaknuto je danas. Predsjednik Kluba Mirsad Hasić, dodaje kako je zahvaljujući ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i pokrenuta liga, te se nadaju da će podršku Ministarstva imati i ubuduće jer planiraju aktivnosti i za federalnu ligu streljaštva.

„Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, u skladu sa mogućnostima, nastavit će da podržava sportske aktivnosti invalidnih klubova uključujući i SIK „Tuzla””, istakao je ministar te dodao kako uz „jaku volju i odgovorno pristupanje poslu rezultati neće izostati, što vidimo i u ovom primjeru”.

Osim predsjednika streljačkog saveza invalidnih lica Tuzlanskog kantona Mirsada Hasića, današnju delegaciju činili su, Predsjednica streljačkog kluba Tuzla Kadira Nukić i takmičari koji su osvojili Državno prvenstvo a pripadnici su RVI, Ferizović Fuad, Šestan Jasmin i Jahić Edin.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: