Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šokirala se kad je čula šta kćerka radi: Političari, čitate li?

Preuzmite sliku

Majka je fotografisala svoju trogodišnju kćer kako stoji na zahodskoj školjki. Mislila je fotografiju poslati mužu, no kad joj kćer objasnila što radi, slomila se u suzama.

Snimila sam fotografiju jer sam ispočetka mislila da je zabavna. No onog trena kad mi je rekla što radi, slomila sam se. Vježbala je za slučaj masakra, odnosno što treba raditi u vrtićkoj vježbi ako ostane u WC-u. U tom trenutku nestala je sva nevinost moje trogodišnjakinje, nestalo je njeno djetinjstvo” napisala je Stacey Feeley uz fotografiju koju je podijelila kao upozorenje.

 • djevojcica
 • Nestala sva djetinja nevinost

  “Političari – gledajte ovo. Ovo je vaše dijete; vaša djeca, vaša unučad, vaša praunučad i buduće generacije. Živjet će i odrasti u svijetu kojeg oblikuju vaše odluke. Jedva im je tri godine a sakrivat će se u zahod stojeći na školjkama” piše majka pitajući se što je toj djeci teže – dugo ostati tih i miran, ili držati ravnotežu kako im ne bi stali na pod i tako se otkrili potencijalnom ubojici, prenosi Večernji.ba.

  Niko ne misli da ćemo kontrolom oružja posve iskorijeniti 100 posto kriminala. Ali možda, samo možda spriječi 1 posto ili 2, ili 50. Ne znamo ako ne pokušamo… Zašto pobogu ne postoji jedinstvena baza za provjeru podobnosti? Zašto je oružje velikih šaržera uopće dopušteno ikome osim vojsci? Jer li to možda za samoobranu ili lov? Gdje su pametni pištolji? ” apelira majka dodajući kako je drugi amandman američkog ustava zvijer protiv koje se treba boriti.

  Pita se koliko je potrebno da ga se prevaziđe, dodajući kako je Deklaracija neovisnosti “živi dokument” koji se mijenjao vremenom. “Gdje je ta evolucija sada? Evolucija dokumenta koji je originalno dopuštao ropstvo i sprečavao ženama glasanje? ” pita se Feeley i poziva na akciju.

  Političari, čitate li?

  “Peticije, protesti, – mijenjaju li oni išta ili samo umiruju našu savjest? Trebamo akciju. Većina političara ne radi ništa, bilo zato što ne mogu naći zajednički jezik s drugim političarima bilo zato što šuruju s posve pogrešnim ljudima” kaže i dodaje da želi da i kontrola oruža i svi njeni segmenti postanu dio kampanje, razvoj sigurnijeg oružja dio tehnoloških istraživanja…

  Ne umišljam si da imam rješenja na sve probleme, čak niti djelić, no ako ne želite da djeca stoje na vrhu školjke, moramo nešto učiniti” zaključuje. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: