Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podigli cijenu kuće uz renoviranje kuhinje jednim dosjetljivim trikom

Preuzmite sliku

Popularno

Carley Fauler (32) iz Kenta dugo je željela da promijeni i uljepša svoju staru kuhinju, ali nije željela da potroši mnogo novca. 

Zato je odlučila da stvar uzme u svoje ruke i staru braon kuhinju pretvori u bijelu kako bi joj se slagala uz ostatak doma, a pritom je i puno uštedjela kroz renoviranje kuhinje.

Naime, Carley i njen suprug Paol novu kuhinju dobili su za manje od 200 funti (oko 460 KM), a nova kuhinja bi ih koštala gotovo 10.000 funti.

Velika ušteda a rezultat odličan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TWIN MUM ✨INTERIOR ✨ LIFESTYLE (@allwhitehouse)

Kad smo se suprug Paol i ja preselili u naš dom u maju 2017. godine, dekoracija nije bila nimalo u našem stilu. Proteklih nekoliko godina sve smo presvukli u bijelo, a naš rad može se pratiti i na Instagramu gdje sve objavljujemo.

Svi misle da sam luda jer sve radim sama uprkos tome što imam blizance, ali mene ništa ne sprječava. Iskoristili smo karantin kako bismo transformisali našu kuhinju. Nikako nam se nije sviđao njen stari izgled, pa smo sve obojili u bijelo – ispričala je.

Oko 100 funti potrošili su na bijelu boju, a još 100 funti na osnovne stvari kao što su valjci, trake i slično.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TWIN MUM ✨INTERIOR ✨ LIFESTYLE (@allwhitehouse)

Paol i ja smo morali sve tačno da isplaniramo, tako da smo bojili ili brusili dok su djevojke drijemale ili bi se jedno od nas brinulo o njima dok bi ono drugo radilo. Počeli smo u osam sati, a završili do osam sati sljedećeg dana. Uklonili smo sve iz ormarića, izbrusili ih, a zatim temeljno očistili kako bismo uklonili masnoću ili prljavštinu. Nakon što smo pripremili površine, na sve ormariće nanijeli smo jedan sloj bijele boje. Pustili smo da se osuši preko noći, a zatim smo narednog jutra nanijeli završni sloj. Nova kuhinja koštala bi nas oko 8.000 do 10.000 funti, tako da je ovo vrijedilo – priča Carley.

Uz minumalno ulaganje podigli su vrijednost svoje kuće. (24sedam.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,