Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Asim Bečić: Niti jedan let za Tursku nije otkazan, svi putnici ‘Golden Tours-a’ nesmetano idu na svoje godišnje odmore

Preuzmite sliku

Popularno

U zgradi Kantonalne privredne komore Tuzla danas je Asim Bečić, predsjednik Odbora Udruženja turističkih agencija i vlasnik Turističke agencije ”Golden Tours” iz Tuzle informisao javnost o aktuelnostima u vezi putovanja u Tursku.

Povod danas održanog sastanka kako je saopćeno jesu dezinformacije koje u javnost plasiraju nelicencirane agencije što građane koji su planirali svoj godišnji odmor provesti u Tuskoj dovodi dovodi u zabludu.

Prema riječima Asima Bečića uprkos novonastaloj situaciji sa požarima u Tuskoj i pandemiji COVID-19 Turistička agencija ”Golden Tours” iz Tuzle nesmetano svakog utorka i petka organizuje putovanja u Tursku.

  • ‘Zvali su nas brojni putnici kako bi se raspitali da li je neki od letova otkazan. Moram da kažem kako niti jedan od ugovornih čarter letova nije otkazan niti je ijedan hotel u Antalijskoj Rivijeri ugrožen požarima. Naši putnici sasvim normlano prema predviđenom planu utorkom i petkom putuju u Tusku. Turisti nisu ugroženi zbog novonastale situacije. Ono gdje nastaju problemi jeste da građani uplate možda nešto jeftiniji aranžman kod neke od agencija koja nema licencu za obavljanje ove vrste djelatnosti i onda im bude saopćeno kako je putovanje odgođeno jer je navodno otkazan let zbog požara. Međutim, putnici treba da znaju kako veoma jednostavno na zvaničnim web stranicma aerodroma mogu provjeriti da li je neki let zaista otkazan ili nije’ – kazao je Bečić.

  • Asim Bečić pozvao je Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona da objavi spisak turističkih odnosno putničkih agencija koje imaju sve potrebne dozvole odnosno licencu za obavljanje ove djelatnosti.

    ‘Građani treba da javno imaju uvid koje su to agencije koje posjeduju odobrenje nadležnih za rad. Na taj način oni bi tačno znali gdje im je sigurno da uplate svoj aranžman odnosno gdje će dobiti određene garancije za svoj novac. Također, i nadležne inspekcije treba da urede svoj dio posla po ovom pitanju’ – naglasio je Bečić.

  • Bečić kaže da kada je u pitanju Turistička agencija ”Golden Tours” oni nemaju poteškoća u radu i navodi kako su svi koji su do sada koji su boravili u Turskoj bili prezadovoljni pruženom uslugom i smještajem u hotelima kao i provođenjem svih higijensko-epidemioloških mjera koje su poduzete.

    ‘Dobili smo brojne poruke u kojima su putnici izrazili zahvalnost jer su bili prijatno iznanađeni cjelokupnom organizacijom. To je naša nagrada. Moram da kažem kako ulažemo maksimalne napore da bi do kraja sezone ispoštovali sve naše ugovorene letove i uplaćane arnažmane putnika’ – rekao je Asim Bečić na današnjem sastanku održanom u zgradi Kantonalne privredne komore Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje