Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi idoli mladih u Brazilu: “Autogrami i fotografije za nas su poput zlata“

Preuzmite sliku

Popularno

U Guaruji, gradu u kojem je baza fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu, vlada veliko interesovanje za popularno zvane “zmajeve“, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

I nakon današnjeg posljednjeg treninga izabranika selektora Safeta Sušića uoči odlaska u Rio de Janeiro, gdje će u nedjelju odigrati prvi meč grupe „F“ protiv Argentine, mladi Brazilci su “okupirali“ igrače tražeći im autograme i oduševljeno fotografišući se sa Emirom Spahićem, Asmirom Begovićem, Senijadom Ibričićem…

“Volimo bosanske igrače. Moji prijatelji i ja sakupljamo njihove autograme i fotografišemo se sa njima. To je za nas poput zlata. Guaruja navija za Bosnu“, pričao je za Anadolu Agency dječak Artur, koji je sa sestrom i rođacima došao pozdraviti reprezentativce BiH uoči “okršaja“ sa Lionelom Messijem i društvom. Odlazak “zmajeva“ sa stadiona bio je popraćen aplauzima i ovacijama “Bosnia, Bosnia“.

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović izjavio je da je atmofera u ekipi odlična i da svi sa velikim nestrpljenjem čekaju da iziđu na teren u prvoj utakmici protiv Argentine.

  • zmajevi-autogrami
  • “Atmosfera u ekipi je dobra, jedva čekamo utakmicu. Mislim da su tenzije već sada malo jače jer se utakmica sa Argentinom približava”, rekao je Begović.

    Napomeno je da su igrači reprezentacije BiH naporno radili već nekoliko sedmica i da je vrijeme da pokažu šta znaju i na terenu.

    “Već četiri sedmice treniramo zajedno, tako da je vrijeme da i turnir počne. Svi se radujemo toj prvoj utakmici, i jedva čekamo da istrčimo na teren”, istakao je bh. golman.

    Naglasio je kako je najvažnije da BiH u utakmici sa Argentincima pokaže dobru i lijepu igru koja bi dala dodatnu snagu i samopouzdanje cijelom timu da mogu napraviti veliki rezultat u Brazilu.

    “O mogućem rezultatu sa Argentinom ne bih da prognoziram. Bitno je da odigramo dobro i da damo sve od sebe, pa šta bude neka bude. Nadam se da će rezultat biti dobar za nas”, kazao je Begović.

    Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević je nakon posljednjeg treninga bh. fudbalske reprezentacije pred nedjeljni susret protiv Argentine kazao je kako bh. tim u potpunosti spreman za taj meč.

    “Očekujemo tešku utakmicu. Nema sumnje, igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Ali, svakako, nećemo se predati prije utakmice”, kazao je Ibišević.

    On je dodao da je atmosfera među izabranicima Safeta Sušića veoma dobra.

    “Svi igrači su spremni i to je ono najvažnije, ostalo ćemo vidjeti na terenu”, naglasio je Ibišević.

    Na novinarsko pitanje da li BiH uopšte ima šanse protiv Argentine, Ibišević je rekao da je fudbal igra u kojoj je sve moguće, da Argentina ima prednost zbog kvalitetnijeg tima, ali i da to, na kraju, u 90 minuta ne mora da bude odlučujuće. (Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,