Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veziri nemoćni na Tušnju: Sloboda deklasirala goste iz Travnika rezultatom 4:0 (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Pred ekipom Husrefa Musemića bio je veliki zadatak. Da se u što boljem svjetlu predstave tuzlanskoj publici i protiv Vezira upišu tri boda. Prvo kolo nastavka prenstva uspješno je apsolvirano crveno-crni su na Tušnju pred oko 2.500 gledalaca sigurnom igrom savladali goste iz Travnika rezultatom 4:0.

Fudbaleri Slobode od samog početka krenuli su silovito. Opsada gola Travničana isplatila se već u 5. minuti susreta, Sloboda je povela golom Almira Bekića za vodstvo od 1:0.

Nakon ranog vodstva crveno-crni nastavljaju opsjedati gol gostiju a odbrana Travničana ponovo je kapitulirala u 18. minuti susreta kada vodstvo Slobode na 2:0 povećava Mersudin Ahmetović. Rezultatom 2:0 završeno je prvo poluvrijeme.

  • sloboda-travnik1-2015
  • U nastavku utakmice ista slika na terenu. Izabranici Husrefa Musemića diktiraju tempo, igraju sigurno, drže konce igre u svojim nogama i stvaraju prilike.

    Do novog vodstva Slobode čekalo se do 62. Minute kada je nakon velike greške gostujućeg golmana Nurkovića gol za vodstvo od 3:0 postigao najbolji strijelac pripremnog perioda Muhamed Mujić.

    Golgetersku formu Mujić je potvrdio i par minuta kasnije kada je ponovo iskoristio grešku Ribića i Nurkovića te povisio rezultat na 4:0, što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice na “Tušnju”.

    U narednom 17. Kolu fudbaleri Slobode gostuju u Zenici kod ekipe NK Čelik. (Tuzlanski.ba / Foto: T. Dahić)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje