Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tottijeva žena odlučila: Francesco na kraju sezone ide u penziju

Preuzmite sliku

Francesko Totti (39) prije mjesec dana rekao je Rominom predsjedniku Jamesu Pallotti da će “igrati koliko god mu to tijelo dopušta.” Ali, čini se da suprugino dopuštenje vrijedi do kraja tekuće sezone. Ilaryja Blasi, poznata televizijska voditeljica u intervjuu za magazin Oggi je najavila: 

Vrijeme je za oproštaj. Francesco će u septembar imati 40 godina i spreman je za prestanak karijere nogometaša. Ali, sigurno će ostati u nogometu.”

Totti inače nije igrao još od utakmice s Carpijem u rujnu kada je ozlijedio bedreni mišić, ali očekuje se njegov povratak protiv Chieva u nedjelju. Naravno, s obzirom da protokom godina “ne postaje mlađi”, sve su brojnije i teže ozljede koje ga muče, ali Roma mu svjedno nudi novi jednogodišnji ugovor.

Totti je za Romu debitovao 28. mart davne 1993. kao 16-godišnjak i do sada je za Romu upisao 746 nastupa, 300 golova i 187 asistencija. U Serie A je odigrao 591 utakmicu i postigao 244 gola i drži četvrto mjesto po broju nastupa u povijesti prve talijanske lige i drugo po broju golova. Više od njega zabio je tek Silvio Piola, 274.

Totti je s Romom osvojio talijansko prvenstvo 2001. i dva Kupa, 207. i 2008., a s reprezentacijom Italije bio je prvak svijeta 2006. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,