Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teniser se onesvijestio pred meč na Roland Garrosu, trener ga pronašao u lokvi krvi

Preuzmite sliku

Argentinski teniser Camilo Ugo Carabelli (ATP: 155) poslije poraza u 1. kolu Roland Garrosa od Felixa Auger-Aliassimea otkrio je da je doživio pravu dramu i završio je onesviješćen u lokvi krvi.

Dvadesetdvogodišnjeg Carabellija trener je morao probuditi nakon što je pronađen dok je ležao na podu kupaonice uoči meča koji je izgubio sa 3:0 u setovima.

“Stvarno se ne sjećam ničega, ne znam kako sam se onesvijestio. Pamtim samo da me je trener podigao i da mi je lice bilo puno krvi. Vidio sam tragove udarca na ramenu i na zidu, tako da pretpostavljam da sam u padu ramenom udario u zid i da sam glavom zatim udario u pod. Trenirao sam samo sat vremena sa Fogninijem prije narednog meča, jer me je boljela glava. Pio sam tablete protiv bolova, ali se nisam osjećao dobro na terenu”, rekao je Argentinac.

Carabelli se na meču sa Auger-Aliassimeom pojavio sa vidljivim tragovima udaraca na licu i natečenim nosom, a najavio je da će se sada vratiti u Buenos Aires i posjetiti svog liječnika kako bi uradio dodatne testove.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje