Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sudac dao vizu Đokoviću ali su ga ponovno priveli

Preuzmite sliku

Novak Đoković je dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i odobrena mu je viza za ulazak u državu, koja je prije nekoliko dana iznenada ukinuta.

Najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolovao koronavirus u decembru, no po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

Savezna vlada i lokalne vlasti u Melbourneu su tvrdile da prebolovani koronavirus nije uslov za ulazak u Australiju, već vakcinacija, a s obzirom na to da je Đoković izjavio da nije vakcinisan, oduzeta mu je viza, a on prebačen u imigracioni centar.

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi advokati imali jače argumente od kolega koji su zastupali australske vlasti te je sudija Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisera svijeta.

Advokat Vlade Australije je zaprijetio da još uvijek postoji šansa da se ponovo ukine viza Đokoviću i da on ne zaigra na Australian openu.

Tvrdnje o ponovnom hapšenju Đokovića prenosi i Telegraf.

“Apsolutni skandal australskih vlasti i besramno ponašanje tamošnjih političara. Izgleda da nam se sprema skandal bez presedana!”, navodi se u tekstu i piše:

“Novinar Paul Sakkal, koji piše za tamošnji The Age, kaže da je Đoković dobio slučaj na “poštovanju proceduralne pravde”, ali da se ne vjeruje da on posjeduje ispravno liječničko izuzeće.

Američka novinarka Ksenija Pavlovic McAteer tvrdi da je Đoković uhapšen. Saznala je to od njegova oca Srđana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,