Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rafael Nadal već 17 godina voli samo jednu ženu

Preuzmite sliku

Rafael Nadal je u nevjerovatnom finalu Australian Opena pobijedio Daniila Medvedeva 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5 i osvojio 21. Grand Slam u karijeri, čime je prestigao Novaka Đokovića i Rogera Federera. Nadal je gubio 2:0 u setovima i izgledao je izgubljeno, ali je onda na nevjerovatan način okrenuo meč.

O španskom teniseru trenutno priča cijeli sportski svijet, a njegovo ime je i u trendingu na Twitteru.

Vezano | Neuništivi Nadal okrenuo 0:2 protiv Medvedeva i osvojio rekordni 21. grand slam 

Vezano | Zbog čega Rafin uspjeh ima posebnu vrijednost?

Iako je jedna od najvećih sportskih zvijezda na svijetu, o njegovom privatnom životu se zna relativno malo. Mnogima je najzanimljivija njegova ljubavna priča sa Xiscom Perello koja traje već 17 godina.

  • Tajnovita Xisca Perello rijetko se pojavljuje na mečevima svog muža budući da ne voli pretjeranu medijsku pažnju. Xisca Perello i Rafael Nadal vjenčali su se 2019. godine nakon 14 godina ljubavne, veze koja traje od Nadalove 18. godine. Bajkovito vjenčanje s 350 zvanica Nadal i njegova supruga organizovali su na Majorci, a jako su se potrudili da nijedna fotografija s događaja ne dospije u javnost.

  • Xisca Perello predsjednica je fondacije Rafa Nadal. Nema profile na društvenim mrežama i izbjegava novinare. Par još uvijek nema djecu. Nadal je jednom prilikom izjavio da žarko želi biti tata, ali da će to pričekati kraj njegove karijere kako bi se djeci mogao maksimalno posvetiti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,