Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur: Nisam diskvalifikovan, samovoljno sam napustio meč

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur jutros je završio nastup u kvalifikacijama ATP turnira u meksičkom Acapulcu.

Poručio je kako nije diskvalifikovan kako su mediji prenijeli, nego da je odlučio samovoljno napustiti teren.

Džumhur kaže kako nikome nije prijetio smrću, te da će tužiti one koji su takvu informaciju prenijeli. Meč je prekinut pri rezultatu 6:5 za Botica Van De Zandschulpa u prvom setu.

“Prva vrlo bitna stvar je da ja nisam diskvalifikovan sa meča, ja sam samovoljno napustio teren, jer u tom trenutku više nisam mogao dozvoliti da se prema meni neko ponaša jako loše na terenu, bezobrazno, da može da radi šta god poželi, a to se odnosi na sudiju u stolici, koji je direktno uticao na rezultat meča sa svojim odlukama. Okidač svega toga je bila sporna lopta na 5:5 i 40:40, gdje on nije reagovao. Lopta je bila čista, gdje sam ja izgubio taj servis gem i on je nakon toga na pauzi, kada sam rekao da ću predočiti video svima i da imam pravo da ga tužim zbog toga što je direktno uticao na poraz ili pobjedu drugog igrača. On je meni za to dao opomenu. Otkud njemu pravo da daje opomenu za to što sam rekao da ću da ga tužim za greške koje je napravio”, rekao je Džumhur i dodao:

“Već sam tu bio jako izrevoltiran, jer ne vidim razlog da dobijam opomenu za takvu stvar. Druga stvar, kada smo krenuli da igramo na 6:5 sam dobio poen, ne znam šta sam tu prekomentarisao. On je rekao da je dosta, rekao sam da nije dosta i da imam pravo da pričam i da ću ja da kažem kada je dosta. Na to dobijam drugu opomenu, kazneni poen i ja nisam imao potrebu više da igram taj meč, da nastavim meč. Toliko je u mojoj glavi bilo sve nepravedno i nisam mogao da se iskontrolišem, da igram dalje, jer sam bio izuzetno nezadovoljan. Svojevoljno sam napustio teren, nisam diskvalifikovan kao što se prenijelo. Ne znam otkud pojedinim portalima koji su prenijeli vijest da sam rekao da ću nekoga da ubijem.

Kada se završio meč došao je supervizor na teren, rekao sam mu nekoliko puta da ne mogu da vjerujem šta mi je glavni sudija uradio i da imam jednostavno potrebu da ga udarim poslije meča. Supervizor je rekao da to ne bi bila dobra ideja, da mogu sebi napraviti veliku štetu i ja sam rekao da me u tom trenutku ništa ne zanima, jer sam bio jako nervozan, ali sam uspio da se smirim da odem s terena, tako da nikome nisam prijetio da ću da ga ubijem, nikome nisam davao povod za tako nešto. Postoji video zapis svega toga i ne znam gdje je i ko neko uspio da izvuče da sam prijetio nekome da ću da ga ubijem. To su velike stvari. Iskreno se nikada nisam previše bavio time što mediji napišu, a u 50 posto slučajeva to su bile krive informacije. Preko ovakvih stvari ne mogu i ne želim da pređem i tužit ću sve i jedan medij koji je prenio da sam nekom prijetio da ću da ga ubijem.

Ono što meni jeste žao je što nisam mogao da se suzdržim i što nisam mogao nastaviti meč, što sam dopustio da neko ovoliko utiče na mene i da me učini toliko nervoznim na terenu i što nisam imao snage da nastavim meč. Žao mi je zbog mojih najbližih moje porodice, što nisam mogao da nastavim, što nisam pokazao da sam jači od toga, ali da sam bio oštećen i da je bilo izuzetno nepravedno iza toga stojim. Da sam nekome prijetio da ću da ga ubijem to je velika laž i žao mi je što se piše o tome i što ja i moja porodica moramo prolaziti kroz neke stvari koje su neistinite i mislim da je jako ružno da se na ovaj način pišu neke stvari.” (N1)

Vezano: Zbog svađe sa sudijom Damir Džumhur diskvalifikovan s turnira u Meksiku 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,