Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković ispao u četvrtfinalu Mastersa u Rimu, urlao na svoj tim: “Stalno ste u konfiziji, svi!”

Preuzmite sliku

Novak Đoković je ispao u četvrtfinalu Mastersa u Rimu, te je ostao bez prilike da sedmi put osvoji ovaj veliki turnir u glavnom gradu Italije. Đokovića je na putu ka odbrani titule zaustavio sedmi teniser svijeta Holger Rune rezultatom 2:1 u setovima.

U prvom setu Đoković je igrao očajno, Rune je napravio dva breaka u prvom i petom gemu, te je nakon samo 39 minuta igre poveo u setovima rezultatom 6:2.

U drugom setu Rune je u trećem gemu propustio break loptu, a nakon što je Đoković ipak uspio osvojiti taj gem i povesti sa 2:1, zatražio je medicinski time-out i popio tabletu protiv bolova. U nastavku seta Novak je zatražio još jedan medicinski time-out, no uspio je riješiti set u svoju korist rezultatom 6:4 i poravnati na 1:1 u setovima.

U odlučujućem trećem setu susret je prekinut zbog kiše, a kada je nastavljen na terenu je postojao samo Rune. Danac je veoma brzo stigao do prednosti od 4:0, a sve što je Đoković uspio do kraja je osvojiti samo dva gema, te je Rune prošao dalje rezultatom 6:2, 4:6, 6:2.

Ruud će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Casper Ruud – Francisco Cerundolo.

Bio je jako ljut na boks sa svojim stručnim štabom, a prilikom pauze između dva gema okrenuo se Goranu Ivaniševiću i ostatku stručnog štaba i žestoko ih iskritikovao! Smatrao je da mu nimalo ne pomažu na ovom meču!

“Koučing ovakav, ovakav koučing…Ovakav!”, vikao je pokazujući nulu Ivaniševiću, ali ne samo njemu: “Svi!”, povikao je on, pa nastavio: “Konfuzija… Stalno, svi se u konfuziji svi!”.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Nije šutio na ovo Ivanišević već je odgovorio: “Koji ti je k*rac? Igraj, igraj, igraj, makni se od lopte…”, vikao je sa tribine hrvatski stručnjak i nekadašnji Grand Slam šampion.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,