Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teniseri Slobode zabilježili odlične rezutate na Međunarodnom ETA turniru u Mostaru

Preuzmite sliku

U Teniskom klubu Mostar, danas je završen Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 14 godina. Turnir je iz porodice i kalendara Evropske teniske federacije – TE (Tennis Europe), a igrao se pod nazivom “Mostar Open 14&U 2024”.

Rang turnira je 3 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000. godine a na turniru su sudjelovali juniori i juniorke iz većeg broja zemalja među kojima i teniseri iz BiH.

Svoje učešće na turniru uzeli su i mladi teniseri i teniserka TK Sloboda Zana Kunosić, Mahir Butković i Adi Džinđovski i ovaj put talentovani trojac je demonstrirao da trud i rad rezultira uspjehom.

 • Mahir Butković je odigrao sjajan turnir, bez izgubljenog seta stigao je do finala i u finalnom susretu savladao talentovanog hrvatskog tenisera Rene Bertosa 2:0 (7:5, 6:1).

  Zana Kunosić je nastavila sa odličnim igrama što je dovelo do finala u singlu gdje je poražena od  Elizaveta Nalesnik rezultatom 0:2 (2:6, 2:6).

  Sjajan učinak postignut je i u dublu, gdje je par Zana Kunosić i Nerkisa Zudjelović u finalu bio bolji od para Lena Aralica-Mia Rakić i savladali ih rezultatom 2:1 (2:6, 6:1, 10:7)

  Dok su Mahir Burković i Adi Džinđovski u finalu dubla poraženi od para Rene Bertos i Manuel Matešić rezutatom 2:0 (6:2, 6:4).

  Cijeli turnir je odigran u fer i sportskom ozračju, a i vremenski uslovi su pogodovali da je odigran veliki broj dobrih mečeva.

  Posjetitelji su u proteklom tjednu uistinu mogli uživati u prikazanom tenisu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: