Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spalletti: Da sam mogao birati, izabrao bih Edina Džeku

Preuzmite sliku

Trebat će mi malo vremena da se uhodam sa promjenama, tako da sam odlučio spavati u trening kampu kako bih sve bolje upoznao, rekao je Luciano Spalletti.

Roma u nedjelju dočekuje Veronu u sklopu 20. kola Serie A, a Luciano Spalletti će nakon povratka na klupi Rome prvi put voditi momčad.

Vratio sam se jer znam kako je sjajno raditi ovdje. Trebat će mi malo vremena da se uhodam sa promjenama koje su se dogodile u Trigoriji, tako da sam odlučio spavati u trening kampukako bih sve bolje upoznao. Prvi trening je ostavio dobar dojam na mene, a to je potvrđeno na drugom i trećem. Momci su jako fokusirani i motivisani i to je ono što želim vidjeti.” rekao je novi trener Rome uoči nedjeljne utakmice, a potom je nastavio:

Jako su važni signali koje mozak šalje tijelu. Što da ja kažem igračima ako nastave gubiti i sljedeća dva mjeseca da je to zbog toga jer nisu dovoljno fizički spremni? Zezate li me? Nema alibija, u protivnom će me ljudi koji su me dočekali tako srdačno na aerodromu uhvatiti za uši i vući po gradu. U prednosti sam jer već znam kako je biti u Romi.”

Spalletti je nahvalio igrače koje ima na raspolaganju, a posebno napadača Edina Džeku.

Danas kroz vezni red ide 90 posto igre, a mi imamo fantastične veznjake. Francescu Tottiju sam dao sve što sam imao, i više od toga. Bio je prvi igrač kojeg sam upoznao ovdje i pokušavao sam da ne ometam njegov talent. Prije nisam imao klasičnog napadača, ali sada imam, a da sam imao priliku birati, izabrao bih Edina Džeku!(goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,