Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snimak press konferencije FK Sloboda: Novinarima se obratili Husić, Sadiković i Omić (VIDEO)

Preuzmite sliku

Crveno – crni na otvaranju nove premijerligaške sezone putuju na gostovanje u Travnik, a povodom ovog meča organizovana je konferencija za medije.

Nakon teške i turbulente sezone u Prvoj ligi FBiH, našim navijačima smo omogućili da se na Tušnju ponovo igraju premijerligaški mečevi. Pred nama je sezona stabilizacije u kojoj nam je cilj što bolji plasman na tabeli i osiguravanje opstanka u društvu najboljih. Prioritet nam je regulisanje dugova koji već godinama pritišću Slobodu. Bez toga nema izlaska u Evropu, dobijanja licence za evropska takmičenja, velikih pojačanja. Tek kada riješimo te probleme onda možemo reći da smo napravili stabilan klub“, poručio je okupljenim novinarima Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda.

S druge strane, Denis Sadiković će nakon 40 – dnevnih priprema i prijateljskih mečeva u prvu utakmicu za bodove. Travnik nije nimalo naivan protivnik i nerijetko je na svom terenu bio negostoljubiv domaćin za Crveno – crne:

U sastavu imamo sedam – osam novih igrača i potrebno je vrijeme da se oni priviknu na novu sredinu. Mislim da imamo dobar kvalitet, ali će nam trebati vremena i strpljenja da ekipa to pokaže na terenu. U travniku očekujem teđku utakmicu, ali ako odigramo kao što smo pokazali u par pripremnih mečeva, uz kompaktnost i zalaganje svih fudbalera, na Piroti očekujem pozitivan rezultat.Travnik nije toliko kvalitetniji od nas i sve osim poraza za nas će biti uspjeh. Istina je da tamo imamo negativan skor, ali tradicija je tu da se ruši.”.

Sadiković je poručio navijačima da u što većem broju otputuju u vezirski grad i daju podršku njegovoj ekipi, a sličan poziv najvjernijim tifozima uputio je i Muhamed Omić:

Obavili smo kvalitetne pripreme i optimističan sam pred početak sezone. Našim navijačima upućujem poziv da nas podrže u Travniku, a mi ih sigurno nećemo ostaviti nezadovoljnim!“.

Meč na Piroti zbog kašnjenja dokumentacije iz inostranstva propustiće Elvis Sarić i Adnan Šećerović, no ostatak tima je na raspolaganju struci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje