Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slobodan Lakičević: “Sloboda ima veliku tradiciju, ozbiljan projekat, armiju navijača”

Preuzmite sliku

Na pripremama u Etnoselu “Stanišić” kod Bijeljine među Crveno – crnim se pojavio novi igrač.

Radi se o Slobodanu Lakičeviću (28), crnogorskom internacionalcu koji igra na poziciji lijevog beka. Lakičević je fudbaler sa bogatim iskustvom, Do sada je nastupao za ekipe Leverkusena 2 i Wehen Wiesbadena (Njemačka), Budućnosti i Dečića (Crna Gora), Pecsi MFC (Mađarska), te Veleža i Čelika (BiH).

Šef stručnog štaba Husref Musemić u proteklom je periodu intenzivno tražio igrača koji može pojačati konkurenciju na lijevom beku, a nakon kraćih razgovora dogovor je postignut a sa 28-godišnjim Slobodanom Lakićevićem.

Lakićević na Tušanj dolazi kao slobodan igrač, a o prvim impresijama govorio je za SportSport.ba.

Vrlo dobro znam u kakav klub dolazim. Sloboda ima veliku tradiciju, ozbiljan projekat, armiju navijača, a ne treba zanemariti s kakvim igračkim kadrom raspolaže. Ja se nadam da ću svojim partijama dati doprinos u ostvarenju klupskih ciljeva i neće mi biti teško naviknuti se na život u BiH. Već sam bio tu ranije“, kazao je Slobodan Lakićević na samom početku razgovora.

Lakićević dodaje da je imao još ponuda, međutim presudio je poziv Slobode.

Zvali su me u proteklom periodu vodeći klubovi iz Crne Gore, bio je također i Olimpic u igri, kao i odlazak u inostranstvo. Ipak, na kraju je presudio poziv Slobode i poklopile su nam se ambicije. Želim biti dio priče kluba koji se ove sezone bori za osvajanje titule prvaka BiH i mnogo se zahvaljujem treneru Musemiću na ukazanom povjerenju“, dodao je Lakićević.

Svjestan je da će biti teško zadržati prvu poziciju. “Naravno da će biti teško. Tu su još Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo, tu je i Radnik koji je nešto više fokusiran na Evropu. Do kraja ove sezone svaka utakmica će biti kao finale, ali ja vjerujem u kvalitet Slobode i optimističan sam“, istakao je Lakićević na kraju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje