Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam sabotera: Ovo su igrači koji su potjerali Beniteza iz Reala

Preuzmite sliku

Rafa Benitez dogurao je do polusezone u Realu. Veliki je to uspjeh za španjolskog trenera kojem su se od prvog dana mandata sa svih strana bacali klipovi pod noge. Rafa je svoju poziciju prepustio Zinedineu Zidaneu, a madridska Marca tvrdi kako su se za takav razvoj događaja pobrinuli i neki igrači Reala. Tačnije, sedmorica njih.

Sergio Ramos

Marca piše kako je prvi na popisu sabotera Sergio Ramos. Navodno je Florentino Perez razgovarao s njim nakon remija s Valencijom, a Ramos je pokazao palac prema dolje. Osim toga, Benitez je nedavno putem medija oštro kritizirao Ramosa zbog slabije forme, što se španskom reprezentativcu sigurno nije svidjelo.

Cristiano Ronaldo

Najveća zvijezda u svlačionici od prvog je dana muku mučila s Benitezom. Španski mediji tvrdili su kako je Ronaldo tražio Benitezov odlazak, a navodno je pred Pereza stavio ultimatum – ili on ili ja.

James Rodriguez

Na pitanje zašto drži Jamesa na klupi, Benitez je poručio kako Kolumbijac nije u formi.

James je nakon toga svojoj reprezentaciji osigurao pobjedu, a onda je olakšao dušu:

Spreman sam za svih 90 minuta, treniram dobro, osjećam se sjajno. I onda neki kažu da nisam u formi…“.

Bez obzira, James je nastavio dobivati minutažu na kapaljku.

Benzema

Marca piše kako je Benzema jedan od rijetkih koji su otvoreno kritizirali Rafu Beniteza.

Isco

Velika španska nada koja je na izlaznim vratima Reala. Nije igrao posljednje tri utakmice, a od početka sezone dobiva mrvice.

Jese

Slična situacija kao i s Iscom.

Cherisev

Nije da se ne slažemo s Benitezom, samo imamo slabiju komunikaciju s njim“, rekao je Rus, zbog kojeg je Real izbačen iz Kupa kralja. Benitezova administracija nije uočila da Cherisev ne smije igrati protiv Cadiza zbog tri žuta kartona koja je skupio dok je bio na posudbi u Villarrealu. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,