Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukomet na zrnu soli 2019 – Ceca Kitić: Moja Tuzla je pokazala pravo lice (FOTO)

Preuzmite sliku

Čak 28 ekipa iz sedam različitih država stiglo je u Tuzlu na IV Međunarodni turnir za veterane i veteranke “Rukomet na zrnu soli” koji je danas i svečano otvoren na Pomoćnom terenu Stadiona Tušanj.

Prve impresije o Tuzli gostiju iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Slovenije, Njemačke i BiH su zaista sjajne, što je potvrdio i Elmir Grabčanović, jedan od organizatora turnira i član Veterana RK Sloboda.

– Na turniru je preko 300 učesnika i učesnica. Raspoloženje je u ekipama na nivou, iako nam je vrijeme malo pokvarilo ugođaj, tako da ćemo ujutro vjerovatno preći u dvoranu kako ne bi rizikovali sa vremenom. Uglavnom su iskustva svih učesnika pozitivna i svi jedva čekaju ponovo da dođu, jer ovdje u Tuzli osjećaju dobrodošlicu i fino druženje – izjavio je Grabčanović.

  • Na svečanom otvaranju turnira pojavila se i specijalna gošća Svetlana Ceca Kitić, najbolja rukometašica svijeta svih vremena, inače rođena Tuzlanka.

    – Kada me Elmir Grabčanović pozvao da dođem nisam mogla da odbijem, jer je to čovjek koji je mene mnogo zadužio. Drago mi je da je moja Tuzla pokazala svoje pravo lice, da je grad ljubavi i grad otvorenog srca. Koliko god je Tuzla ponosna što je ovdje rođena najbolja rukometašica svijeta svih vremena, toliko je i ona ponosna što je rođena u ovom predivnom gradu – rekla je Kitić.

  • Po prvi put na turnir je došla jedna ekipa iz Njemačke. U pitanju je drugi tim Bayerna iz Munchena kojeg sa klupe vodi Zvjezdan Tomić, bivši trener rukometašica Jedinstva iz Tuzle.

    – Ideja da Bayern dođe u Tuzlu “rodila se” prošle godine nakon mog razgovora sa Damirom Cipurkovićem. Iako je bilo dosta skepse, uspio sam momke nagovoriti da dođemo. Nas 20 stiglo je u Tuzlu jučer. Vidjeli su grad, oduševili se našim kulinarskim specijalitetima. Uglavnom, mi smo došli da se družimo i da promovišemo turnir i naš grad. Sljedeće godine vjerovatno dovodim i žensku ekipu – rekao je Zvjezdan Tomić za Tuzlanski.ba.

  • Inače, na turniru učestvuje 16 muških i 12 ženskih ekipa. Iako rezultat i nije u prvom planu, već prvog dana mogli smo vidjeti dobre poteze veterana i veteranki koji su pokazali da nisu zaboravili igrati rukomet.

    Prema riječima organizatora, turnir se nakon današnjeg dana nastavlja sutra u 11 sati, kada počinju nove utakmice za plasman. Specijalni gost biće proslavljeni rukometaš i rukometni trener, Jasmin Mrkonja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje