Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mostarka Ćamila prije godinu dana prošla pakao u bolnici, sada vodi Hrvatsku do medalje na Euru

Preuzmite sliku

Njezin put do vrha bio je strašno težak, prošla je pakao ozljeda.

Možda vam ime Ćamile Mičijević ne zvuči poznato, ali vjerujte da je Ćamila sve što vam ovih dana treba u životu pored silnih loših vijesti.

Ćamila je jedna nevjerojatna rukometašica iz BiH, tačnije iz Mostara za koju danas znaju gotovo svi koji prate sport uopšteno.

Ona oduševljava svojim golovima na Euru, gdje je Hrvatska došla sve do polufinala, a kada niko ne uspije zabiti, Ćamila uzme loptu i projektilom s deset metara izludi protivničku obranu.

  • Njen put do vrha bio je strašno težak

    Ćamila je jedna od najboljih rukometašica Hrvatske reprezentacije, ima 26 godina i dobri je duh reprezentacije. Ćamila je ona koja pokreće čudesnu atmosferu koja ovih dana vlada u taboru ženske reprezentacije, a svi znamo da bez dobre atmosfere nema ni uspjeha, koliko god bili dobri.

    Mičijević je iz Mostara, grada iz kojeg dolaze mnogi uspješni sportisti koji su nažalost ljubitelja sporta u BiH obukli dres susjedne države poput košarkaša Bojana Bogdanovića te rukometaša Marina Marića i Igora Karačića. Igrala je u nekoliko mostarskih klubova, a stručnjaci su je zapazili u riječkom Zametu, gdje je svojom visinom (194 cm) dominirala u igri.

  • Ćamila je četiri godine igrala u Dunajvarosu, a onda je stigla ta 2018. godina, kada je Hrvatska te godine osvojila svjetsko srebro u nogometu i zlato u tenisu. Ćamila tu godinu neće pamtiti po dobrome, teško je ozlijedila koljeno.

    Nakon što se vratila, u prvoj utakmici ponovno je ozlijedila koljeno i nastavila s pauzom od rukometa. Vratila se nakon operacije i danas igra u francuskom Metzu.

  • ”Može, kako ne može. Sve može kad Bog tako želi. E pa, hvala Bože na ovim saigračicama jer s njima je igra više od igre”, napisala je Mičijević na Instagramu i objavila fotografije iz bolnice.

    Uništi protivnice pa vodi svoju emisiju

  • Ćamila je bila sjajna protiv svih, a kada ne igra, onda vodi svoju emisiju na društvenim mrežama Hrvatskog rukometnog saveza. U emisiji ”Kod Ćamile na fotelji” izmjenjuju se gosti, a ona ih ispituje zanimljiva pitanja koja uveseljavaju mnoge, piše gol.hr.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje