Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mogu li tuzlanske “labudice” napraviti čudo i plasirati se u finale Kupa BiH? (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva iz Tuzle, u srijedu od 17 sati, u Malom Mejdanu, igraju revanš susret polufinala Kupa BiH protiv RK Hadžići. Biće to težak ispit za popularne “labudice”, prvenstveno jer su prvi susret u Hadžićima izgubile sa 12 golova razlike (39:27).

Dobro su se Tuzlanke držale u prvom poluvremenu pomenutog meča koje je završeno 18:17 u korist domaćeg tima, ali je u drugom dijelu uslijedio nevjerovatan pad u igri što su izabranice Tea Domuza iskoristile.

“U tom prvom susretu je dosta mladih igračica dobilo šansu, tako da ja taj poraz ne vidim kao strašan poraz, već kao pobjedu jer smo dobili par rukometašica na koje možemo računati u toku sezone. Uzvratna utakmica nama je samo motiv više da pružimo ono najbolje i da pokažemo da taj poraz iz prvog susreta nije bio zaslužen”, izjavio je za Tuzlanski.ba, između ostalog Daniel Sabljić, trener rukometašica Jedinstva iz Tuzle.

Iako ne najavljuju čudo, u taboru tuzlanskog tima svjesne su da, barem radi publike i navijača moraju popraviti dojam.

“12 golova je velika razlika i teže ju je dostići, ali potrudićemo se da ju smanjimo i da izađemo drugačije kako bi popravili svoje samopouzdanje i kako bi ekipa bolje reagovala na ostale utakmice koje nas očekuju u sezoni. Moramo se osvrnuti na to da same sebe motivišemo i odigramo dobro”, rekla je u izjavi za Tuzlanski.ba rukometašica Dejana Kulić.

Inače, u drugom polufinalu Kupa BiH sastaju se Grude i Izviđač. Prvi susret ekipa iz Ljubuškog pobijedila je 32:30.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,