Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo: Uh, volio bih imati Messijevu ljevicu! (FOTO)

Preuzmite sliku

Ronaldo ima dosta kvaliteta, dosta dobrih stvari koje bi svaki igrač volio imati. Ali takav sam kakav sam, rekao je Lionel Messi.

U ponedjeljak navečer smo saznali ime novog dobitnika Zlatne lopte. Nagradu je peti put u karijeri osvojio Lionel Messi, a nekoliko sati uoči same ceremonije Messi je s preostalim finalistima – Cristianom Ronaldom i Neymarom održao konferenciju za medije.

Novinari su najboljem dvojcu na svijetu postavili dosta zanimljivo pitanje – koju bi igračku kvalitetu rado uzeli od onoga drugoga i dok je Portugalac dao iskren odgovor, Messi se držao podosta diplomatski.

Njegova je ljevica jako dobra, volio bih ju imati!” rekao je Ronaldo dok je Messi odgovorio: “Ronaldo ima dosta kvaliteta, dosta dobrih stvari koje bi svaki igrač volio imati. Ali takav sam kakav sam. Obojica imamo individualne karakteristike i dobre stvari koje bi svaki nogometaš trebao imati.

Ne zavidim nikome, to je jako ružna riječ. Igram na način na koji igram, ali Ronaldo ima puno kvaliteta koje bi svaki igrač volio imati.” dodao je Argentinac.

Mislim da su njih dvojica najbolji na svijetu, upravo zato se i nalaze ovdje. Ispisali su historiju. Zadovoljan sam onime što sam postigao i golovima koje sam potigao. Svojim saigračima mogu zahvaliti za to. Svaki igrač ima svoje ciljeve, mislim da je važno da ostanemo vjerni sebi.” rekao je Neymar.

Neymar nije ničiji nasljednik. On ima sve što je potrebno da bude sjajan igrač. Sve ovisi o njemu, ali uslove za to ima. On je izvanredan igrač i sjajna osoba.” rekao je Messi o svom saigraču. (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje