Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Respektabilno izdanje “Fukara” na Koševu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su u okviru 14. kola na stadionu “Asim Ferhatović Hase” minimalnim rezultatom 1:0 poraženi od ekipe Sarajeva.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Amer Bekić u 80. minuti. Priliku da ostane neporažena u 13-toj utakmici Sloboda je imala pred sami kraj susreta kada je kada je Kostić sa svega pet metara šutirao neprecizno.

Više od 500 najvjernijih navijača FK Sloboda jutros rano autobusima, kombi vozilima te privatnim automobilima krenulo je put stadiona “Asim Ferhatović Hase” kako bi bodrili svoje ljubimce do povoljnog rezultata.

U mjestu Bakići na ulazu u kanton Sarajevo jake policijske snage dočekuju navijače iz Tuzle. Detaljan pretres vozila i osoba trajao je nekh 30-45 minuta. Sve je proteklo bez većih incidenata i navijački konvoj pod policijskom pratnjom nastavio je put prema Sarajevu.

Svih 90 minuta bezrezervne podrške sa južne tribine nažalost nije pomoglo fudbalerima Slobode da nastave niz bez poraza.

Fer korektno navijanje, bez upotrebe pirotehnike, od strane navijačke skupine Fukare kojih je na današnjem gostovanju prema slobodnoj procjeni bilo više od 500 za svaki je respekt.

Ekipa portala Tuzlanski.ba takođe je bila na današnjem susretu između FK Sarajeva i FK Sloboda i pogledajte u video prilogu šta smo zabilježili.

Već u srijedu fudbalere Slobode na Tušnju očekuje revanš meč Kupa BiH protiv Čelika, u prvom susretu rezultat je bio 1:1.

Dok, u narednom 15. kolu BHT Premijer lige BiH Crveno-crni pred domaćim navijačima pokušat će nanijeti poraz trenutnom lideru prvenstva, ekipi Zrinjskog i tako se probati domoći titule jesenjeg prvaka BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje