Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog strasti prema bodybuildingu ovaj penzioner izgleda 30 godina mlađe

Preuzmite sliku

Popularno

Sedamdesetogodišnji Victor Frosinsky iz bjeloruskog grada Pinska vrlo je atipičan ‘penzioner’.

Victor izgleda mnogo mlađe, kada biste gledali njegov izgled rekli biste da ima 55 godina. Ukoliko ga pogledate s leđa dali biste mu oko 40 godina.

Naime, takav izgled je postigao zahvaljujući dugogodišnjoj strasti prema bodybuildingu.

  • Victor živi u privatnoj kući, a u dvorištu je uradio teretanu, gdje vježba svaki dan ujutro i naveče na svježem zraku, održavajući odličnu formu i dobar raspoloženje.

    Svako jutro vježba 30-40 minuta, a uvečer i do dva puta. Većinu sportske opreme su izradili lokalni majstori od improviziranih materijala.

    Prije nekoliko godina Victor je opremu prodao kako bi spasio svoju kćerku od teške bolesti, leukemije, prenosi tuzlanski.ba

    Svi kažu: nema vremena. Kako ne? Možda nema novca, ali uvijek ima vremena. Ustanite rano. Držite se kondicije, radite “, istakao je Victor te u šali dodao:” Znate li kakav bi moderan čovjek trebao biti? Srebro u hramovima, zlato u džepu i čelik u gaćama. 

    Victor  je sada u penziji, a cijeli život je radio u lokalnom brodogradilištu. Oduševio se bodibildingu 1971. godine, kada je služio vojnu službu u Čehoslovačkoj.

    Od tada se redovno bavi, dok ne koristi ni sportsku ishranu ni sportske injekcije. Jede na isti način kao i svi drugi, ali često: 5-6 puta dnevno. Jede sve što mu se sviđa, uključujući kobasice. Ponekad pije  za energičnost, ali nikad ne zloupotrebljava.

  • Victor je sa 70 godina najtrofejniji građanin Pinska. Nije uskraćen za pažnju žena, ali muškarac s prekomjernom pažnjom, ali Victor ostaje vjeran supruzi s kojom je odgajao sina i kćerku. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje