Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Učestvuje šest klubova iz BiH i Hrvatske: “Više od igre” – Paintball klub “AREA” Tuzla organizuje 2. Paintball turnir

Preuzmite sliku

Sportsko uduženje Paintball klub “AREA” Tuzla organizuje 2. Paintball turnir “Više od igre” – Tuzla 2019, koji će se održati u subotu 27. aprila s početkom u 11,00 sati, na adresi Vukovarska bb. – MZ “Ši Selo”.

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Grad Tuzla, svojim sufinansiranjem, podržali ovu sportsku manifestaciju na kojoj će učešće uzeti šest klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske sa ukupno 30 takmičara.

“U slučaju vremenskih neprilika turnir bi bio prolongiran za 4. maj” – istakli su organizatori.

Paintball klub “AREA” Tuzla podsjeća da je djelatnost Udruženja organizovano, kvalitetno i dosljedno reprezentovanje Grada Tuzle, Tuzlanskog kantona kao i Bosne i Hercegovine u cjelini kako u sportskim tako i u drugim aktivnostima iz domena Udruženja što podrazumijava okupljanje omladine i odraslih građana u cilju promovisanja, razvijanja, unapređenja i omasovljavanja paintball-a kao sportske igre, kao i organizovanje rekreativnog, amaterskog i profesionalnog igranja paintball-a za pojedince, organizovane grupe, sportska udruženja, organizacije, klubove i sl., iz zemlje i inostranstva.

Danas je paintball jedan od najpopularnijih i najuzbudljivijih adrenalinskih sportova koji se igra u preko 100 zemalja širom svijeta i procjenjuje se da ga aktivno igra preko 15 miliona ljudi a sve popularniji i raspostranjeniji je i u Bosni i Hercegovini.

Igranje ove igre oslobođa od svakodnevnih briga i stresa, te je ujedno i dobra rekreacija. Ona također jača duh i karakter pojedinaca, gradi mu samopouzdanje i razvija samoinicijativu, te ih uči timskom radu. Ključ uspjeha u igri je inteligencija, taktiziranje, timski rad i istrajnost ekipe.

Dosadašnji rad Sportskog udruženja Paintball klub „AREA“ Tuzla, možete pogledati na našoj oficijelnoj facebook stranici.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,