Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Jajcu održana utrka autoslaloma: Uspješan nastup vozača ‘SAK SPArK’ Tuzla

Preuzmite sliku

Popularno

Pandemija koronavirusa zaustavila je i takmičenja u autosportu.

Međutim, virusu uprkos Sportski auto klub Komotin iz Jajca, zahvaljujući istoimenoj jajačkoj firmi i prvom čovjeku općine, ovog su vikenda bili su domaćini trećoj utrci autoslaloma ‘Plivska jezera’, koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine, te otvoreno prvenstvo Republike Srpske i grada Jajca.

Na izuzetno pripremljenoj i sigurnoj stazi uz obalu Plivskih jezera, dugoj 1.200 metara, svoje četvorotočkaše, sa puno adrenalina vozilo je blizu osamdeset vozača iz cijele Bosne i Hercegovine, te Srbije.

Vožene su dvije trening vožnje i tri takmičarske, od čega se za konačni plasman zbrajaju dvije uspješnije, na kojima su nastupila 64 takmičara koji su zajedno sa publikom uživali u cjelodnevnom festivalu automobila i brzine uz prelijepi ambijent Plivskog jezera.

Nažalost vrijeme je bilo promjenjivo sa mnogobrojnim pljuskovima što je rezultiralo promjenjivim uslovima na stazi i velikim brojem izletanja.

SAK SPArK Tuzla su predstavljali: Mirsad Krainović, Mirza Žabić, Boris Novak, Armin Mujkanović, Haris Memišević, Almedin Omerčević, Jasmin Babović i Riad Kovačević.

Najuspješniji je bio Jasmin Babović koji je u Klasi 2 – grupa Serija osvojio 3. mjesto, dok je Armin Mujkanović u klasi 7 – grupa Sport osvojio 4. mjesto, Žabić i Novak takmičenje su završili na 5. mjestu u klasama 4 i 8 te Kovačević i Omerčević na 6. mjestu u klasama 4. i 5.

Najbrži je i ove godine bio Jajčanin Zlatan Đelilović, a najtrofejniji klub je, opet, klub domaćin.

Ovom utrkom započela je sezona u disciplini A09 – Slalom koja se nastavlja već idućeg vikenda auto slalomom ‘Istočno Sarajevo 2020’

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje