Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Turnir “Par Selo CUP 2018” otvorio svoja vrata (FOTO)

Preuzmite sliku

Na igralištu Osnovne škole “ Pasci” u Par Selu sinoć je počeo VII. Malonogometni turnir “ Par Selo CUP 2018” kojeg organizuje Udruga mladih Par Selo- Dubrave.

Otvaranju turnira prisustvovao je veliki broj građana, a za kulturno umjetnički dio večeri pobrinuli su se članovi KUD “ Puračić” iz Puračića. Prvu noć turnira su odigrane dvije utakmice.

Ove godine učestvuju 24. ekipe iz cijele BiH, odnosno, Mostara, Brčkog, Olova, Bjeljine, Gračanice, Živinica, Banovića i Tuzle. Organizatori su i ove godine izašli u susret igračima koji dolaze iz drugih gradova pa oni imaju mogućnost igranja grupnog dijela takmičenja za jednu večer. Kako su organizatori kazali, bilo je potrebno puno truda da se organizuje ovaj sportski događaj koji je među najboljima u Bosni i Hercegovini.

“Etablirali smo se među tri najbolja turnira u BiH. Ovdje će prodefilovati najbolji igrači iz BiH , Srbije i Hrvatske. Zaista jedan događaj međunarodnog karaktera, da tako kažem “- rekao je Boris Filipović , predsjednik Udruge Mladih “ Par Selo – Dubrave”, te dodao da je posebno ponosan što na turnir dolaze sve generacije, pa i cijele porodice sa djecom. Filipović je naglasio da, za proteklih sedam godina, nije zabilježen nijedan incident na ovom turniru.

Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE. Nagradni fond iznosi 8 000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara, osvaja 5 000, drugoplasirana 1 000, trećeplasirana 500, te čevrta 200 KM. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

Turnir traje do 11. augusta, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje koji, inače, svake godine dolaze iz cijele države, regije i Evrope.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje