Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stonoteniserka ‘Kreke’ Ema Lovrić druga na jednom od najjačih turnira Balkana

Preuzmite sliku

Popularno

Proteklog vikenda u Novom Sadu održan je 24. Međunarodni novogodišnji ‘Gewo turnir’ u stolnom tenisu na kojem je učešće uzelo oko 800 takmičara iz devet zemalja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Slovenija i UAE.

Na ovom turniru koji važi za jedan od najjačih turnira na Balkanu zapažene rezultate su ostvarili i takmičari STK ‘Kreka’ iz Tuzle predvođeni trenerom Goranom Rajčićem.

Prvog dana takmičenja u petak 10. decembra stonoteniser Kreke Adi Muratović sa kolegom iz Sarajeva osvojio je prvo mjesto dok je Nađa Đulović u paru sa takmičarkom iz Srbije osvojila treće mjesto.

Drugog dana turnira u pojedninačnom takmičenju za STK ‘Kreka’ nastupilo je pet igrača: Ema Lovrić, Kerim Fazlić, Azur Hanić, Adi Muratović i Nađa Đulović.

Fazlić i Hanić uspjeli su da prođu grupnu fazu takmičenja dok je Muratović porežen u meču za medalju.

Nađa Đulović bila je trećeplasrirana u ukupnom poretku dok je Ema Lovrić zasluženo osvojila drugo mjesto na ovom prestižnom takmičenju čime su takmičari STK ‘Kreka’ još jednom potvrdili dobru formu i kvalitet rada. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje