Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pridružite se: April u Tuzli će biti u znaku Yoge!

Preuzmite sliku

Popularno

April će biti mjesec Yoge-meditacije. Treninzi su besplatni samo ovaj mjesec,a održavat će se u prostorijama udruženja MK JIU JITSU-ICON TEAM TUZLA (Tržni centar Sjenjak, ul.15 Maja bb, 01/SUT/G)  tri puta sedmično,pa svoje vrijeme ugodno iskoristite.

Yoga je svojevrsna meditacija u pokretu koja zahtijeva vašu punu pozornost dok polako i fluidno prelazite iz jednog položaja u drugi. Ona ne pomaže samo kako bi ste bili fleksibilniji i opušteniji nego i kako biste spriječili bolesti poput demencije i depresije.

Mnoga istraživanja provedena među starijim osobama s ranim znakovima slabljenja pamćenja pokazala su da prakticiranje ove drevne vještine: sprečava opadanje moždanih funkcija,potiče fleksibilnost mozga i izoštrava um. Tehnike djeluju tako da snižavaju krvni pritisak i broj otkucaja srca, poboljšavaju kvalitetu disanja te povećavaju kapacitet pluća, a samim time olakšavaju simptome tjeskobe. Također bitno je napomenuti da smanjuje rizik od mentalnih oboljenja kod tinejdžera.

  • Yoga je odlična prilika animiranja mladih,od tinejdžerske dobi,a također i starijih osoba kako bi doveli svoje tijelo i um u ravnotežu,jer je neaktivnost neprijatelj broj.1 našem mozgu.

    Treninge vodi Slobodanka Stuhli (na facebooku),bt.tel : +38763/039-194 te se za sve informacije možete javiti. Također se možete javiti i na stranicu ICON TEAM TUZLA-GLORY BOYZ. Svi zaintresovani su dobrodošli.

    (Marketing | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,