Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponos BiH: Bh. odbojkaši osvojili treće srebro na Paraolimpijskim igrama

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odmjerila je danas snage sa reprezentacijom Irana u okviru finala Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru.

U teškom susretu, selekcija Irana je ipak odigrala dobar meč i zasluženo osvojila olimpijsko zlato. Iranci su pobijedili rezultatom 3-1. Naš tim je dosta loše otvorio susret i dozvolio je Irancima da na početku prvog seta povede sa 7-1, čime je praktično već od rane faze susreta naš tim morao da stiže rezultat. I pored toga, u par navrata som uspjeli da se dobro približimo Irancima i zaostajali smo samo 2 poena, što je bilo odlično s obzirom na slab start. Međutim, do kraja seta nismo uspjeli da zadržimo takav ritam i Iran je rezultatom 25-21 dobio prvi set.

Drugi je set bio gotovo identičan kao prvi, ali su uloge bile izmijenjene. Naš je tim došao do velikog vodstva, koje je onda održavao do kraja ovog dijela igre, a rezultat je, baš kao i u prvom setu, bio 25-21. Međutim, ovaj put je naš tim bio taj koji je osvojio set.

Ponovo smo igrali dosta loše na otvorenju trećeg seta, a Iranci su iskoristili naše greške da dođu do solidnog vodstva. Međutim, naš tim je brzo stigao do preokreta i poveo rezultatom 11-10. Činili se tada da se stvari okreću u našu korist, no serija nam je brzo prekinuta sjajnom igrom Iranaca i protivnička je reprezentacija osvojila ovaj set rezultatom 25-18. Četvrti set je bio relativno izjednačen na samom otvorenju, ali 246 cm visoki Morteza Mehrzad je bio jednostavno previše kvalitetan i dominantan faktor, zahvaljujući kojem naš tim nikako nije uspijevao da uhvati ritam i poveže seriju dobrih poena. Iran je napravio sjajnu rezultatsku seriju i poveo rezultatom 20-10, a bilo je već tad jasno da je meč riješen u njihovu korist. Meč je okončan pobjedom Irana rezultatom 25-15. Irancima treba čestitati na ovoj pobjedi jer su bili bolji od naših reprezentativaca, međutim, isto tako treba čestitati i našoj reprezentaciji, koja je odigrala još jedan sjajan turnir i pokazala da je u ovom sportu zaista velesila. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje