Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlazak velikana: Fedor Emelianenko spustio rukavice i završio karijeru

Preuzmite sliku

Popularno

Ruski MMA borac Fedor Emelianenko sinoć je i zvanično završio karijeru u 46. godini, a za mnoge najbolji MMA teškaš u historiji simboličnim spuštanjem rukavica na pod kaveza stavio je tačku na 23 godine dugu i uspješnu karijeru.

Za posljednju borbu, što samo govori o kakvom sportisti je riječ, izabrao je prvaka teške kategorije Ryana Badera (39), ujedno i najboljeg teškaša u Bellatoru, ali se nije proslavio i već u prvoj rundi dobio je teške batine i izgubio meč.

Nakon sinoćnje oproštajne borbe, karijeru je uz 40 pobjeda završio sa sedam poraza, od čega mu je dva nanio upravo Bader.

Simboličnim spuštanjem rukavica na pod kaveza “Posljednji ruski car” okončao je karijeru, a brojni fanovi ovog sporta oprostili su se od njega i poručili da će se teško u MMA svijetu pojaviti borac kao što je bio Fedor.

“Tužan sam, istina je da nisam odradio borbu kakvu sam želio, ali sretan što sam dobio veliku podršku svih večeras i legendi s kojima sam dijelio ovo mjesto u proteklih 20 godina. Hvala vam svima”, rekao je Fedor nakon borbe.

Bez obzira na sinoćnji poraz, Fedor Emelianenko svakako će ostati upamćen kao jedan od najvećih u ovom sportu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,