Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi državni rekordi za AK ‘Sloboda Tehnograd’

Preuzmite sliku

Međunarodni atletski miting “Mihajlo Mika Švraka” koji je u Beogradu u tehničkoj organizaciji AK „Top Jump“ okupio nekoliko stotina takmičara, donio je nove sjajne rezultate za atletičare AK “Sloboda Tehnograd”.

Novi državni rekord u štafeti 4×200 m u kategoriji mlađih juniora, sa vremenom 1:35:60 i zlatnu medalju u ovoj disciplini osvojili su Rijada Muratović, Enes Džinić, Alija Džinić i Bakir Musić. Taj rezultat je ujedno i juniorski dvoranski rekord Bosne i Hercegovine.

Zlatnu medalju i dominantnu pobjedu u diciplini 200 m sa rezultatom 23:23 osvojio je Bakir Musić, mlađi junior i jedan od najperspektivnijih atletičara Bosne i Hercegovine.

Bronzanu medalju u diciplini 800 m za mlađe juniorke osvojila je Elma Hasanbašić.

Zapažene rezultate na mitingu ostvarili su i Ema Mešković, Alija Džinić, Enes Džinić i Rijad Muratović u trci na 60 m, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.

Sljedećeg vikenda u Beogradu će biti održani Novogodišnji mitinzi atletskih klubova “Partizan” i “Crvena zvezda” na kojima će nastupiti najuspješniji takmičari AK “Sloboda Tehnograd” u svim uzrasnim kategorijama.

Današnji rekord je dvanaesti državni rekord koji su ostvarili atletičari AK “Sloboda Tehnograd” u ovoj takmičarskoj sezoni, u kojoj se obilježava jubilej 75 godina uspješnog postojanja i rada.

Član AK “Sloboda Tehnograd” Mirzet Valter Halilović je u subotu u Sarajevu nastupio na “Advent Run” trci gdje je istrčao lični rekord u trci na 5000 m sa rezultatom 18:01 s, dok je sportski direktor AK “Sloboda Tehnograd” Jasmin Gavranović prisustvovao edukativnom događaju – Tehnički kurs za trenere na temu “Naučno utemeljeni pristup trenerskom pozivu” kojeg je organizovao Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine a pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje