Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova pobjeda: Tuzlanka Aida Halać na putu prema WBC tituli (VIDEO)

Preuzmite sliku

Trenutna šampionka IBF u boksu i evropska šampionka ISKA federacije po K1 pravilima Aida Halać u petak je u boks meču u poljskom gradu Olsztyn savladala Ivanu Mirkov iz Srbije.

Meč je održan u okviru manifestacije Spartan Box Night, a okončan je tako što je trener Aidine protivnice tražio prekid zbog izrazite dominacije bokserke iz BiH. Time je Aida napravila još jedan korak na putu prema WBC tituli.

Aida je dosta ambiciozno ušla u meč i mogu reći da je sve moglo biti gotovo još u prvoj rundi kada je već dobro „načela“ protivnicu. Odmah na početku druge runde plasirala ja nekoliko preciznih udaraca koji su uzdrmali njenu protivnicu iz Sbije. Njen trener je učinio dobru stvar i okončao ovaj meč bacanjem peškira ne želeći izložiti svoju boksačicu nekoj težoj povredi, kazao je za Tuzlanski.ba Aidin trener Fuad Bahić.

Bh. borkinja zadovoljna je kompletnom organizacijom manifestacije.

Impresionirana sam kako je organizovn događaj, Poljaci su se dosta potrudili i bili su izrazito dobri domaćini. Drago mi je da sam nastavila niz pobjeda i to pred 6.000 gledalaca koliko ih je bilo u dvorani, kaže Aida Halać, djevojka iz Zenice koja trenutno živi i trenira u Tuzli.

Naredni Aidin meč bit će u Istanbulu, a pripreme za njega uveliko su u toku, saopšteno je Kluba Borilačkih Sportova „LOTOS“ Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,