Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na Red Bull M.E.O. takmičenju Asmir iz Gradačca osvojio drugo mjesto na svijetu

Preuzmite sliku

Popularno

Nakon sjajnog otvaranja prve runde na Red Bull M.E.O. takmičenju i četvrfinala do kojih je došao bez poraza, bh. predstavnik Asmir Gibić drugi je najbolji Clash Royale igrač na svijetu.

Podsjećamo, nakon više od pet mjeseci globalnog prvenstva koje je ugostilo neke od najboljih mobile eSport igrača u Clash Royaleu, Brawl Starsu i Hearthstone igrama, druga Red Bull M.E.O. sezona okončana je velikim finalom održanim 25. i 26. aprila.

Prvaci iz čak 30 zemalja svojim igrama osvojili su pravo učešća na završnici koja je trebala biti igrana u Madridu, ali su, zbog aktuelne situacije u svijetu, igrači-predstavnici svojih zemalja morali igrati od kuće.

Bh. predstavnik, šesnaestogodišnji mladić iz Gradačca koji je u gejming vodama poznatiji kao “NekiLik”, do drugog mjesta na svijetu došao je pobjedivši japanskog pobjednika “Hajimea” rezultatom 3:1, a na putu do finala pobijedio je još i predstavnike SAD (Dajuicyone) i Španije (Bale).

“Sve protivnike osim “chiquia” kojeg sam pobijedio 3:0, pobijedio sam rezultatom 3:1. Međutim, u finalnom meču sam bio prilično nervozan. Vodio sam 1:0 i malo se opustio nakon prvog meča. Loše sam izabrao dekove i nalažlost izgubio. Ipak, super je osjećaj biti među dva najbolja na svijetu. Nadam se sličnim takmičenjima kod nas u skorije vrijeme, prokomentirao je kratko nakon takmičenja Gibić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje