Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lana Pudar se javila iz Izraela: “Mnogo mi znači podrška svih ljudi, medalje su uspjeh svih nas”

Preuzmite sliku

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar obratila se javnosti nakon što je u Izraelu na Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojila tri medalje, dvije zlatne u disciplinama 100 i 200 metara delfin te jednu srebrnu u disciplini 50 metara delfin.

Također, naša najbolja plivačica je osvojila i pehar za najbolju takmičarku na ovom Svjetskom juniorskom prvenstvu, a kako je rekla, to joj je do sada najvrijedniji trofej koji je osvojila.

Lana Pudar izjava nakon što je osvojila tri medalje na juniorskom SP-u u plivanju

U izjavi za medije, također je rekla da je dosadašnja sezona bila vrlo duga i iscrpljujuća, ali da nakon svega može reći da je “vrijedilo” i da je ponosna zbog svega što je postignuto.

“Veliki pozdrav bh. javnosti. Iza mene je Svjetsko juniorsko prvenstvo i mogu reći da sam vrlo zadovoljna postignutim rezultatima. Dvije zlatne i jedna srebrena medalje, rekord šampionata i mogu reći za mene najvrijednij osvojeni pehar, a to je pehar za najbolju takmičarku na ovom Svjetskom juniorskom prvenstvo”, rekla je Lana i nastavila:

“Zaista, ova sezona je bila vrlo duga i naporna, bilo je trenutaka gdje su ritmi treninga, takmičenja i odlazaka od kuće postali vrlo iscrpljujući. Sada, kada sve stavimo sve na stranu i vidimo šta je sve postignuto u ovoj sezoni, mogu reći da je vrijedilo i da smo i ja i moj tim vrlo ponosni i zadovoljni svime. To sve ne bi bilo moguće bez velike podrške sponzora i institucija i naravno, bez moje porodice koja je uvijek za mene, kao i moj tim. Veliko hvala i svim ljudima iz BiH i dijaspore na podršci, mnogo mi znači i moram reći da mi je veoma drago bilo vidjeti zastavu BiH na tribinama. Ova medalja i ovi uspjesi su uspjesi svih nas. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti ovako.”

Ovo je bilo treće veliko takmičenje za sjajnu mladu Mostarku ovoga ljeta, nakon što je ostvarila potpunu dominaciju na Evropskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje