Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četiri medalje za juniore AK Sloboda-Tehnograd: Hajrudin Vejzović dvostruki prvak BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Juniorsko prvenstvo BiH održano je ovog vikenda u Sarajevu. Na njemu su nastupili i juniori Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” i osvojili četiri medalje (dvije zlatne, te po jednu srebrenu i bronzanu).

Hajrudin Vejzović se “okitio” sa dvije zlatne medalje i to u disciplinama 100 metara sa rezultatom 10:91, što je novi juniorski klupski rekord, te u trci na 200 metara istrčavši također lični rekord u vremenu od 21:86.

– Još samo 16 stotiniki Hajrudina Vejzovića dijeli od ispunjenja norme za Evropsko juniorsko prvenstvo, pa se nadamo da će već u narednim trkama uspjeti ostvariti rezultat od 10:75 na 100 metara, odnosno 21:70 na 200 metara – istakli su u Atletskom klubu “Sloboda-Tehnograd”.

Juniorska viceprvakinja BiH postala je Nejla Kamerić u disciplini 3000 metara stipl. Također, Kamerić je osvojila i četvrto mjesto u utrci na 5.000 metara.

Bronzanom medaljom okitila se Mubina Hasanbašić u utrci na 800 metara.

– Već narednog vikenda naši takmičari i takmičarke će nastupiti na Prvenstvu BiH za mlađe juniore i juniorke na Atletskom mitingu “Novi grad”, koji će se održati u Sportskom centru “Safet Zajko” u Sarajevu – kazali su u Atletskom klubu “Sloboda-Tehnograd”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje