Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bolji od ekipe iz Doboj Istoka: Tuzlanski futsaleri slavili u gostima

Preuzmite sliku

Popularno

U okviru prvog kola Prve futsal lige FBiH ekipa MNK “Bosna Kompred” jučer je slavila u gostima kod FC “Lilium” iz Doboj Istoka, rezultatom 1:5 (0:3).

“Znali smo da će domaćin ‘zapeti’ od prve minute, naročito zbog činjenice da je njihov trener Zvonko Lugonjić nedavno vodio i našu momčad, odlično poznaje igrače ‘Bosna Kompreda’, pa je tako i pripremio strategiju. Međutim, povratnik u trenerske vode, Mirsad Mico Ovčina ništa nije prepustio slučaju, a momci su u potpunosti ispoštovali dogovor iz svlačionice, tako da je utakmica od starta išla u jednom smjeru”, naveli su tuzlanski futsaleri.

Na poluvrijeme se otišlo sigurnom prednošću od 0:3.

“U drugom poluvremenu smo povećali prednost na 0:4, pa su igrači s manjom minutažom dobili priliku za igru. Pred sami kraj susreta domaćin postiže počasni pogodak, a odmah iz sljedećeg napada stižemo do petog pogotka, za konačnih 1:5. Učenik je ovaj puta nadmašio učitelja. Domaćinu se zahvaljujemo na fer i sportskoj igri, te im želimo puno sreće u nastavku sezone”, zaključuju tuzlanski futsaleri. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje