Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BK Zmaj od Bosne: Velika biciklistička manifestacija u Tuzli

bk-zmaj-od-bosne-trka-01a
Preuzmite sliku

U Tuzli će se idućeg vikenda (09.08.) održati velika biciklistička manifestacija – VI Memorijalna trka poginulim biciklistima a ujedno i etapa Dunavskog kupa te trka za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ova šesta po redu biciklistička memorijalna trka vozi se u organizaciji BK Zmaj od Bosne Tuzla (i naravno BiSa BiH), a uz nemjerljivu podršku Umel – Dalekovodmontaža doo Tuzla, kao i doprinosa UG Stara Majevica te Općine Tuzla i BH Telecoma.

Trka će se, kao i prethodnih godina, voziti na relaciji Simin Han – Požarnica – Gornja Tuzla – Tetima – Dokanj – Breške – G.Obodnica. Podjela brojeva je na dan trke u vremenu od 09:30h do 11:00h ispred MZ Simin Han, a zvanični start trke je u 11:30h. Dužina staze je 27 kilometara (dva brdska cilja: Huskić i Kasumović i jedan prolazni cilj: Petrović).

Pravo učešča imaju svi oni koji ispunjavaju uslove propozicija za Premijer ligu BiH i Dunavski kup.

I ove godine, kao i prethodnih, očekuje se veliki odziv profesionalnih biciklista kao i klubova iz cijelog regiona i šire, od čega organizator kao posebnu čast najavljuje učešće velike biciklističke ekipe Krke Novo Mesto, naravno ne umanjujući značaj ekipa koje su i do sada učestvovale na memorijalu. Same boje domaćina braniti će naravno biciklisti iz BiH, kao i iz drugih država (Belgija, Austrija, Hrvatska, Srbija, Švedska) a koji voze za BK Zmaj od Bosne Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje