Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

ZVANIČNO: Sloboda dobila licencu za nastup u Evropi!

Preuzmite sliku

Nakon što je potpisan reprogram duga i ispunjeni svi ostali uslovi koje je agilna uprava kluba sa Tušnja uspjela relizirati, Slobode je zvanično dobila  licencu za evropska takmičenja, rezultat je to današnjeg zasjedanja prvostepene komisije za licenciranje.

Reprogram duga sa Poreznom upravom Federacije BiH bio je najveća kočnica da dobijanje licence ali nakon podrške Gradske uprave i uplate prve rate po osnovu duga, pozitivan epilog bio je očekivan.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Željezničar“ Sarajevo, HŠK „Zrinjski“ Mostar, NK „Travnik“ Travnik, FK „Sloboda“ Tuzla, FK „Radnik“ Bijeljina i FK „Mladost“ Doboj-Kakanj.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK „Borac“ Banja Luka, FK „Velež“ Mostar, FK „Slavija“ Istočno Sarajevo, NK „Čelik“ Zenica, FK „Olimpic“ Sarajevo, FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor i NK „Vitez“ Vitez.

Fudbaleri Slobode su još uvijek u utrci za dva trofeja. Pored finala Kupa BiH gdje će snage odmjeriti sa bijeljinskim Radnikom, Sloboda je drugoplasirana na tabeli sa tri boda zaostatka za prvoplasiranim Zrinjskim, četiri kola prije kraja prvenstva.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,