Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično! Savo Milošević novi selektor reprezentacije BiH

Preuzmite sliku

Savo Milošević (50) novi je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je danas na sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Izvršni odbor je potvrdio imenovanje Save Miloševića na mjesto selektora reprezentacije BiH, te će tako naslijediti Mehu Kodru.

Predsjednik Saveza, Vico Zeljković, medijima će se obratiti u 13:30 sati. Savo će biti treći selektor BiH u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Savo će debi na klupi Zmajeva imati 13. oktobra kada BiH gostuje Lihtenštajnu, a tri dana poslije će Zmajevi dočekati Portugal.

Milošević je u igračkoj karijeri nosio dresove Partizana, Aston Ville, Zaragoze, Parme, Espanyola, Celte, Osasune i Rubin Kazanja.

U trenerskoj karijeri je samostalno vodio Partizan i Olimpiju.

“Znam da se reprezentacija nalazi u komplikovanoj situaciji, ali od izazova nikada nisam bježao. Uostalom, tu sam i rođen, nije mi stran fudbal u Bosni i Hercegovini niti generalno prilike u i oko reprezentacije. Složit ću da je potreban kontinuitet. Bez toga ne ide, jer, realno gledajući, niko nema čarobni štapić da nešto uradi za mjesec, dva. Da li ću insistirati na tome? Nisam u poziciji niti bilo ko može primorati nekoga na nešto.  Ali, da priča mora biti ozbiljna – mora” rekao je prošle sedmice ekskluzivno Savo Milošević za Reprezentacija.ba.

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,