Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjskom pripao mostarski gradski derbi

Preuzmite sliku

Mostarski gradski derbi u trećem kolu Premijer lige (igran naknadno) pripao je Zrinjskom na stadionu Pod Bijelim brijegom. Aktuelni prvak potvrdio je odličnu formu, porazivši Velež rezultatom 3:0, javlja Anadolu.

Zrinjski je imao otvaranje iz snova, pošto je do prednosti došao iz prve prilike, već u petoj minuti. Kiš je izveo slobodan udarac, a najviši u buketu igrača u Veležovom petercu bio je Mario Ćuže, pogodivši glavom za 1:0.

Pet minuta kasnije na sličan načim domaćin je mogao do drugog pogotka. Bilbija je šutirao glavom, a lopta na putu prema golu pogodila Radića, pa je propala dobra prilika. U narednom napadu gosti su prvi put zaprijetili Mariću. Bio je to šut Haskića, koji je otišao pored gola.

Deset minuta prije kraja prvog poluvremena u dobroj poziciji našao se Jukić, pokušao je asistirati, a loptu u korner požrtvovanom reakcijom izbacio Mahmić.

  • U nastavku napada nakon kornera, Zrinjski je postigao drugi pogodak. Snažan šut Ramića sa dvadesetak metara Hadžikić brani, ali “odbijanac“ kupi Jakovljević za 2:0.

    U 38. minuti Hadžikić odličnom intervencijom spašava Velež nakon šuta Kiša. Prvu veliku priliku Velež je kreirao u finišu prvog poluvremena. Džafić je izveo prekid, Haskić iz blizine šutirao glovom, a siguran pogodak odličnom intervencijom, uz pomoć prečke, spriječio golman Marić.

    Kazna je uslijedila u posljednjem napadu u prvom poluvremenu. Poslije kornera Kiša, lopta je preko indolentne odbrane Veleža pala na nogu Jakovljeviću, koji postiže svoj drugi, a za Zrinjski treći pogodak na utakmici.

    U nastavku je ritam opao, pa u početku nismo bilježili prilike za pogotke. Velež je u 53. minuti imao dobru situaciju, ali Džafić nije najbolje reagovao. Četiri minute kasnije ni Haskić nije reagovao bolje.

    Potom je izglednu priliku propustio Bilbija, a nešto kasnije i Guliashvili kod Veleža, koji je pogodio stativu. Uzvratio je Kožulj, pogodivši prečku iz slobnog udarca nekoliko minuta kasnije. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje