Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi se zagrijavaju, Bilino polje se puni: Pomoćnik selektora otkrio taktičku zamisao

Preuzmite sliku

BiH večeras od 20,45 sati u Zenici igra protiv Ukrajine polufinale baraža za EURO 2024.

Mario Ivanković (49), pomoćnik selektora naše selekcije Save Miloševića (50), govorio je za BHRT 1 uoči utakmice.

“Mislim da smo odradili sve što smo planirali. Atmosfera nikad nije bila bolja. Svi jedva čekamo utakmicu. Nadamo se najboljem. Isprobali smo što smo trebali i nadamo se da će nam ovaj baraž biti uspješan”, kazao je Ivanković i osvrnuo se na naš sastav:

“Bile su neke dileme u veznom redu. Selektor se odlučio u razgovoru sa nama da stavimo trkački vezni red. Pjanić je na profesionalan način to prihvatio. Nadamo se da će nam on ‘dati ruke’ u nastavku kada nam je najpotrebniji. U reprezentaciji vlada veliko zajedništvo i nadamo se da ćemo ostvariti rezultat, obradovati državu i plasirati se na EURO.”

 

Ivanković je prokomentarisao i to što Benjamin Tahirović (20) uz Nemanju Bilbiju (33) i Saida Hamulića (22) nije u konkurenciji za večerašnji susret.

“Selektor se odlučio da ta tri igrača moraju biti van rostera. To je to.”

O formaciji 3-5-2.

“Ulog je veliki. Primili smo puno golova u utakmicama u kojima smo eksperimentirali. Defanzivnija je postava večeras . Najbitnije je napraviti rezultat. Ljepota nije bitna. Moramo ući bez rizika u prvih 15,20 minuta.”

O Ukrajini?

“Ne bih puno da pričam o Ukrajini. Analizirali smo ih maksimalno. Uigrani su, ali mi igramo kući i znamo koji je ulog. Nadam se da ćemo svi skupa dati sve od sebe i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.

Samo zajedništvom i uz podršku navijača možemo napraviti dobar rezultata. To je naša najveća nada i posljednja šansa da naši iskusni igrači ostvare plasman an EURO.” (Foto: NS/FS BiH) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,